01 märts, 2010

TB fest ja TB test

TB on lühend sõnast tuberkuloos.

Eelmise nädala kolmapäeval tuli teade, et minu ühikas 5. korrusel (ma olen 4. korrusel) on üks poiss haiglasse viidud, kel oli tuberkuloos. Vat siukses arenendu ühiskonnas elame.

Selle peale lendasid muidugi kohale raisakotkad FOX newsist. Ja üldise paanika käigud pidime siis reedel andma TB testi uuesti. Me ju saabudes pidime selle tegema. Mingi nahatest on, panevad käsivarre peale pisikuid ja siis vaatavad, et kas paistetab üles või ei.

Mul õnneks polnud midagi näha. ega ma ei uskunud ka, et midagi oleks. Toda tüüpi ma isegi ei tea ja tolle seltskonnaga koos ei hängi.

Kanaduse tipp oli muidugi see, et reedel tühistati friday fest. Sel nädalal pidi Tšiili ja Hispaania oma olema. Osaliselt vist põhjus selles, et ei tahetud, et inimesed siia tuleks (aga meie võisime igale poole minna :D) ja noh, lobby hõivasid valgetes kitlites tädid, kes siis teste tegid.

Musta huumori sõpradena oli meil nalja nabani muidugi... et kui pole friday festi, siis on TB fest. Tomasz avastas, et ta on ka TB, kuna tema kaks eesnime annavad kokku TB (Tomasz Bartolomeij). Ja et saame sööma minna TBsse ehk Taco Belli. Küsisime sõbralikult üksteiselt, et kas sul on ikka TB friend.

Täna kuulsin, et mõnel inimesel olevat mingi kõvem reaktsioon olnud ja need siis läksid läbivalgustamisele. Eks siis näeb, kas paanikaosakond jätkub või ei.

***

Reedel olin kangelaslik ja tugev eesti naine ja tassisin Walgreensist koju 24 pooleliitrist pudelit vett. Ameeriklased poes vaatasid vist nagu lollakat - laob aga pudelid seljakotti ja teise suurde kotti ja hakkab minema. Aga mis teha. Pole autot, pole sa ka inimene, eksole.

***
Laupäeval tegelesin õppimise ja suusatamise vaatamisega. Õhtul käisin James'l külas (tegelt on ta nimi Yizhou Ye, aga siin nende hiina nimedega just kerge pole). Kokkas improvisatoorset hiina sööki. Suppi ja meie mõistes pelmeene ja mingit hiina vorsti sain (siuke magus).

 
Harjutasin pulkadega söömist. Raske oli, aga hakkama sain. Sain sünnipäevaks personaalsed hiina pulgad :)

 

Vutlar ka hoidmiseks. Eestis siis hakkan harjutama.
 
***
pühapäeval oli VEerpalu sõit ja medalit ei tulnudki. Nuuks. Ühisstart ikka sakib. Koperdavad teised sul ees ja ei lase oma sõitu teh. Pähh.

Õhtul oli Jay Z kontsert. 20 dollari eest sain pileti.

Noh, ega see nüüd mingi super istekoht polnud, nagu arvata võite. Lava külje peal ja kuskil üleval. Aga siiski olin kohal ja paljud teised veel.
90+ protsenti olid mustanahalised, aga seal pole ju midagi imestada. Jay Z kah must ju. Kontsert oli mõnus. Tal olid kaasas veel mingid 2 kutti, aga need sakkisid... no vahepeal, kui ta ise puhkamas käis, siis nood kütsid edasi, aga lõpuks oli nii, et tooge Jay Z tagasi, ta on ikka huvitavam.

Lõppkokkuvõttes hea elamus. Kahjuks olid minu selja taga kaks lollakat neegrit, kes ei pidanud suitsetamiskeelust kinni. Ühe viis üks hetk turva ära. Teine läks hiljem ise. aga selle aja peale mul juba riided haisesid nagunii. Süda läks ka pahaks suht, kuskile ju minna polnud.
Ütlesin, et äkki kustutaks ära sigareti, see ei ole kena temast. Neeger teatas, et maailmas on palju mittekenasid asju. Tegin teatavaks talle, et ta on ka üks neist mittekenadest asjadest.

Ja see, et ma valgeid suitsetavaid inimesi ei näinud, ei tähenda, et neid ei olnud. Neeger ütlen praegu nimelt, sest no olid tropid. Mitte et valgete hulgas troppe poleks, eksole.

Ma pole küll 100% kindel, aga loodan, et seal midagi muud ei suitsetanud. Igasuguseid kummalisi aroome heljus....

Jack täna rääkis, et ta oli tualetis käinud vahepeal ja see oli suht jube kogemus olnud. Peldik paksult suitsu täis ja mustad blingi täis mehed tegelesid mingite hasartmängudega.

Ohjah. Seda blingi, mis seal nii meeste kui naiste peal rippus... Mõni vaene näitsik oli ennast nii üles löönud ja nii vinged saapad jalga pannud, et suutis nende peal aint kakerdada. Eto sexy nazõvajetsa.

Et jah, kui rasside erinevusest (ja sellega kaasnevast kultuuride erinevusest) rääkida, siis väline bling bling (ohtralt kõike läikivat) on torkab mustade puhul silma küll. Valgete tüdrukute puhul meeletut blingi üleküllust pole täheldanud, aga mõni kipub meigiga liialdama. Näeb päise päeva ajal välja nagu hakkaks kluppi minema.

***

Nii palju siis uudiseid :)

1 kommentaar: