24 jaanuar, 2010

Elu nagu filmis

Laupäeva hommik oli paljutõotav jälle. Päike paistis ja ilm oli mõnusalt soe. Kevad!

Käisime Carinaga raamatupoes asuvat riietesektsiooni rüüstamas, et osta endale ülikooli kirjade ja logodega riideesemeid. Eks lähiajal saan vast mõned pildid "vormist" ka. Igatahes on need ülikooli pusad, pluusid, püksid populaarsed. See on hea universaalne riietus, millega loengus käia; patriootlik ka ja puha.

Mul oli oma paliga kokku lepitud Wal-Martis käik, kuna mul oli veel ühtteist puudu. Näiteks shower caddy, mida ma esimene kord Wal-Martist ei taibanud osta. Tegemist on lihtlabaselt mingi sangadega plastikust korvikesega, kuhu panna oma nuustik, šampoon, palsam, duššigeel jne, et neid asju normaalselt dušši alla transada saaks. Algul mõtlesin, et kilekott ajab asja ära küll. Aga ei aja kahjuks siin. Ebamugav on. Kabiini nö eesruumikeses on üks põlvekõrgune riiul ja 2 nagi, kuhu saab siis asju panna-riputada. Aga dušši juures on mingi mõttetu seebialusekene, kuhu sa suurt midagi panna ei saa ega taha ka, sest see ei näe kuigi puhas välja. Riiuli peale saab panna, aga see on tihti märg ka ja siis on asjad seal laiali ja kotist otsida oleks neid ebamugav jne jne.
Nii et ostsin endale ühe aukudega kandilise plastist korvikese, kuhu kõik ära mahub ja mille siis ühe korraga saab kaasa võtta.

Seebikarbist tundsin ka puudust, samuti veest. Siinsel veel on siiski kloorimaitse. Ilmselt oleks võimalik ennast sellega harjutada, aga ei taha eriti. Pealegi on pudelivesi odav ka. Wal-Martist saab osta resti 24 pooleliitrise pudeliga ja see maksab natuke üle $4. Ehk siis pudel vett maksab veidi alla 2 krooni. Eks siin on palju asju odavamad kui Eestis, aga sellest kirjutan edaspidi.

Kuna sööklas pakutav "mahl" on ilge kontsentraat isegi veega lahjendades ja ma enamasti vee või piimaga piirduma pean, siis ostsin ka natuke kallimat viljalihaga apelsinimahla. Selliseid mahlu on siin palju ja need on tõesti head. Kahjuks on kättesaadavusega, nagu on, kuna Wal-Mart on kaugel suure magistraali ääres (6 rida mõlemas sunas), kuhu saab nagunii ainult autoga. Aeriel ütles, et ma võin talle teada anda, kui vett või mahla tahan, kuna ta käib nagunii korra nädalas Wal-Martis. Nii et kuivale ei jää.

Ühtteist vajalikku sai veel soetatud (mopp, põrandapesu ämber) ja siis hullumajast väljutud. Rahvast oli ikka palju seal, aga noh, laupäevane värk.

Tagasi tulles käisime söömas ka. Kuna siin ajakava on vahel pingeline ja keeruline, siis päris tavalistel aegadel süüa ei saagi. Nii et me leiutasime Carinaga uue sõna - dunch, mis on siis söögikord  lunchi ja dinneri vahepeal. Lunchish dinner or dinnerish lunch.

Ühikas üritasin midagi kasulikku teha ja lugeda tarvilikke tekste. Aga noh, kuna õhtu lähenes, siis rahvas läks ka juba rahutuks ja inimesed vahetasid infot, et kus midagi toimub.
Kuna meil oli juba teist päeva superhea tuju, tahtsime tantsima minna kuskile. Selgus aga, et tolles klubis on mingi reggae band, mis äratas kahtlusi. Selgus, et kuskil on miski majapidu jälle. Noh, olime skeptilised, aga eelmise peo pilte vaadates tundus, et vist on mõtekas minna.

Ütleme nii, et super pidu oli. Mai tea, palju seal rahvast oli 2 toas... ehh 50 inimest? rohkem? Oli nagu filmis, hull house party. Igatahes muusika mürtsus ja inimesed tantsisid, mis sest et ruumi ei olnud. Põrand vappus üles-alla ja mul oli küll üks hetk hirm, et äkki me kukume esimesele korrusele. Kuradi ameerika puumajad. Igatahes 3 tundi oli väga tore ja super, aga siis oli pidu läbi, sest politsei tuli kohale. Miskit hullu polnud, rahulikult saadeti pidu laiali. Ega ma ei imesta ka, sest lärm pidi küll kaugele olema kuulda... aga kahju oli kkagi :D Igal peol ei teki sellist head fiilingut rahva hulgas, kus kõik kaifivad muusikat lihtsalt.

Ja noh, faktitäpsuse huvides peab märkima, et see on mul vist esimene pidu, mis politsei initsiatiivil ära lõppes :D ei suuda meenutada hetkel, et varem oleks nii juhtunud.

Mõned suundusid kuskile edasi, aga me ei viitsinud kaugele jalutada. Läksime kambaga ühikasse tagasi ja istusime Marcini (Poola poiss) tuppa maha ning arendasime rahvastevahelisi kultuurisidemeid: kuulasime poola punki, soome poprocki, saksa dancehalli, eesti elektropoppi (HU?), poola rokki, eesti rokki (Tanel Padar&The Sun) ehk siis igaüks tutvustas mingit head artisti. Hoolimata keelebarjäärist said kõik aru, et tegu oli hea muusikaga.

***
Täna on olnud hästi soe, aga vihmane ilm... Nüüd vist sajab juba rohkem. Kuid soe on, üle 15 kraadi. Nii et päris mõnus. Samas ilmateadet vaadates peaks siin minema päris tuuliseks ja kuskil lähiümbruses hoiatatakse flash floodi ehk tulvavee eest. Nu saab näha. Homme on mul vaja kuskile töötuppa nägu näidata ja pilatesesse minna. Ülejäänud aja saab rahulikult ühikas olla. Kui just nälg peale ei tule ja CAFi ei aja.

2 kommentaari:

  1. ja mina mõtlesin, et misasja nad selle pudeliveega pidevalt jahmerdavad. nüüd ma siis tean :P

    VastaKustuta
  2. Et siis Eestis on korteriläbud ja Ameerikas majapeod :D
    Nice :D

    VastaKustuta