18 jaanuar, 2010

ühistranspordist ja autodest

Kahjuks vastab küllaltki tõele, et USAs elades on vaja autot ja ilmselt võid sa selles veeta rohkem aega kui nt oma perega koos olles. Üliõpilaste õnneks on siin natuke kohalikku transporti korraldatud ja me saame sellega tasuta sõita.

Saame bussiga linna ja ostukeskustesse. Kõiki marsruute pole ju jõudnud läbi proovida, aga eks näeb, mis saab. Siiani oleme sõitnud korra HEAT bussiga (Higher Education Area Transport), mis on korraldatud kohalike ülikoolide ja kolledžite poolt. Käib küll korra tunnis, aga see on siiski parem kui mitte midagi. Paneb mõtlema, et TÜl ja EMÜl võiks ju ka olla mingi taoline transport. Seda enam, et TÜ hooned on üle Tartu laiali ning mitmetel tudengitel on raske jõuda nt kesklinnast biomeedikumi.

Käisime Helenaga ühes teises suures ja pirakas ostukeskuses ja pidime selleks GTAd kasutama (kohalik transport Greensboros). Noh, teadsime, mis nurga peal peatus on. aga katsu sa seda leida, kui bussipeatuse märgid on imetillukesed plönnid posti otsas. Eestis ja ka mujal Euroopas on nad küll selgemalt nähtavad.




Bussi oodates oli kergelt imelik... kõik möödasõitvad autojuhid vaatasid meid :D Ja bussis oli aru saada, et natuke teine kontingent kasutab seda.

Kui jõudsime ostukeskuseni, läksime bussist maha... no ja mis te arvate, et mingi normaalne peatus oli seal... oooei. Lihtsalt tee serva muru peale poetati ja pidi kuskilt natuke läbi põõsaste minema. Vot läbi nende põõsaste pildil.




Hiljem läbi äärelinna sõites nägimegi ainult selliseid peatusi - väike praktiliselt tähelepandamatu märgike posti otsas murulapi kõrval. Unistage edasi bussitaskust või ootepaviljonist või ajagraafikust või lihtsalt normaalsest ooteplatvormist.

Kuna tagasi minnes bussijuht meid millegipärast bussi lasta ei tahtnud, siis pidime tee ääres ootama. Istusime ja vaatasime siis suuri autosid. Suuri autosid, mil olid ebaproportsionaalselt väikesed rattad. Või siis eriti suuuurte ja läikivate velgedega autod. Sekka ka mõned suured autod, millel olid kuidagi väga väikesed rattad.

Noh, meid vaadati ka päris palju :D kaks eestlast istuvad tee ääres ja ootavad bussi. Arusaadav, et pead pöördusid, kuna normaalne inimene sõidab ju ometi autoga siin.

Lõpuks saime bussi peale. Tegime väikse ringi läbi äärelinna. Klõpsisin läbi bussiakna pilte, nii et superkvaliteet pole, aga annab aimu, mis sorti majad siin on. Üsna ühetaolised ja filmidest olete neid nagunii näinud :P

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar