23 jaanuar, 2010

Friday Fest ja muu trall

Meil toimub reedeti siin Friday Fest, mille raames välisüliõpilased tutvustavad oma riike. Sel reedel siis räägiti meile North Carolinast, edaspidi tulevad muud põnevad riigid. Teada saime muuhulgas seda, et North Carolina kohal on alla visatud 2 aatompommi, mõlemad suuremad kui need, mis Hiroshimale või Nagasakile visati. Tegu oli hädaolukorraga, kus lennukil kütus lekkis, nii et need visati alla. Ühe langevari avanes ja see maandus ilusti. Teine kukkus kuskile sohu ja nad pole seda siiani üles leidnud. Seepärast uuritakse nende põhjavett kogu aeg, et tuvastada, kas ta on äkki lekkima hakanud.

Õhtul võtsime taaskord osa kohalike korraldatavast üritusest, kus pakuti süüa ja pärast tuli arutleda eelarvamuste teemal. See kanasupp, mis ma sain, oli jube hea. Magustoidud olid ka päris head, isegi mitte niiiii magusad, kui eelmine kord. Maja oli taaskord väga kena ja armas... Ikka nii, et 1. korrusel on eesruum ja külalisteuurm, köök, söögituba, elutuba ja siis 2. korrusel on magamistoad, aga sinna me mõistagi ei läinud.

Pärast 9 lahkusime ja tulime ühikasse, et võtta passid ja minna Old Town Draught House'i. See on campuses asuv pubi. Nii et hea lähedal minna. Võtsin mingit Guilford Ale'i, mis maitses päris okeilt, aga kuna nad lasevad seda õlut väga kiiresti, siis vahtu peal ei olnud... Nuh ja väike valge rumm Mountain Dew'ga (see n põhimõtteliselt Sprite) ka ja oligi juba tähistamine tehtud. Tähistamine selles osas, et sain oma tuberkuloosi testi tehtud (siin kohustuslik), tervisekindlustuse makstud ja stipendiumi kätte. Jee.

Tagasi läksime Carina ja Tapsaga. Tapsa on vahepeal tõsine soomlane, aga kui ta oma bassihäälega huumorit paneb, siis ei jää muud üle, kui kõht kõveras naerda.

Rääkisime sugulastest, kes USAs on ja ta ütles, et tal mingid vanaema sugulased on Virginia's. Aga vanaema kohta ütles, et "I have a grandma but she's almost dead." Ehk siis et tema vanaema on peaaegu surnud, kuna ta on juba 91 aastat vana.
Peale õlut ja rummi tundus see ERITI naljakas. Must huumor.

Muide, me tahaks Eesti Friday Festil pakkuda mingit eesti sööki... okei, verivorsti väga ei orgunni ja rukkileivaga läheb ka raskeks, aga vb keegi võiks kama saata mulle :D võib-olla see kõlbab naturaalse jogurtiga süüa.

Ja kui kellelgi on häid ideid, mida Eestile omast võiks pakkuda, siis andke teada. Ma suudan hetkel ainult verivorstistja rukkileivast ja kamast mõelda.

3 kommentaari:

  1. minumeelest on tegelikult Eestile ka keedukartulid hakklihakastmega tüüpilised. olgem ausad, peale jõuluaja ju väga verivorstist ei mõtle? meil siin, kui Erasmustega on nn. 'international dinnerid' olnud, on just jutuks tulnud, et traditsioonilistest toitudest on küll põnev kuulda jh, aga et see, mis me igapäevaselt nosime, on ka huvitav. ja kui kama tahad pakkuda, sis võiks ju hoopiskist kamavaht olla. see sama tavapärane toidulaual kui keskmisel eestlasel korralik hapupiimaga tehtud kama.
    muidugi, ilmselt veetlevat kartul-soust süsteemi ei ole väga võimalik/mugav tutvustada suuremale seltskonnale, a muidu ma olen lihtsalt selle pääle mõeld.
    muidu, naudi ja katsu selle ühe cup-cake'ga ka ikka ühele poole saada :D just for the fun of it, u know :))

    VastaKustuta
  2. must leib all the way.

    miks mitte ka väike kilu ja räim? Kui kilu ja räime ei leia, siis heeringat hapukoorega saab ikka ju, viimasest ei olda seal tõenäoliselt midagi kuulnud.

    ja ära viina unusta, hapukurgi sakummiga, siinkohal saad jutustada meie soojadest suhetest naabritega.

    seapraad hapukapsaga oleks tõenäoliselt pisut overkill, aga kui juba viina joomiseks läks, siis keedukartul võisilma ja tillinatukesega .. mmm, endalgi hakkab ila jooksma.

    võid ka külmlauda korraldada, kartulisalat või rosolje lööks kindlasti laineid, miks mitte ka pirukad porgandi, kapsa, liha/riisiga.

    joogiks lisaks kamale võid otsida kalja. Sinust ca 14 miili kaugusele jääb American Premium Beverage, kes tõi vähemalt veel paar aastat tagasi maale ka Saku õllesid. Ei oleks paha mõte, meie õlu on üldjuhul kõrgelt hinnatud.

    ja keegi võiks ameeriklastele selgeks teha, et jäätise kokteil ei ole soe piim mahlaga, vaid jäätis+jää+mahl.

    VastaKustuta
  3. Sakslastele läksid siin vastlakuklid väga hästi peale....ja nooh, ega saia ja vahukoore kombinatsiooniga ei saagi eriti teisiti minna :DDD

    VastaKustuta